RUŞINE

Numai motive de mândrie nu-mi oferă drăguţii mei profesori/ drăguţa mea de şcoală. Marele Colegiu German Goethe, una dintre cele mai faine licee ale capitalei (pe naiba). Când sunt întrebat la ce liceu sunt, mi-e efectiv jenă să-i spun adevărul: că mi-am petrecut trei sferturi din şcolărime în Goethe.

A se citi Gândul:

„E bine aşa, pentru că profesoara noastră ne recunoaşte scrisul şi ne spune înainte de afişarea notelor ce greşeli am făcut. Are un suflet aşa de bun şi cred că nu o să ne taie aşa rău. Poate ne dă o notă mai mare şi chiar dacă profesorul din afara şcolii ne va da o notă mai mică, tot avem un avantaj!”, îşi făcea calculele Matei Tudor, din clasa a VII-a. Diana Haidemak, de la clasa a VIII-a, este şi ea la fel de încântată şi crede că şi răspunsurile parţial corecte vor fi punctate. „Profesorii din afara şcolii, chiar dacă am scris corect o parte, îţi taie totul. Profesorii noştri, îţi punctează atât cât ai scris corect. Aşa poate să îmi crească media”, ne-a declarat eleva. Aceasta, ca şi alţi colegi, ne-a spus că şi teza de anul acesta a avut probleme. Chiar dacă nu erau noţiuni grele, elevii au trebuit să rezolve un exerciţiu după o lecţie care nu fusese predată în clasă. „Nu a fost greu, dar nu ni s-a predat la clasă asta!”, ne-a spus Bianca Mihalache, de la clasa a VIII-a C.

În tabăra pesimiştilor, elevii au argumente solide pentru că ştiu din experienţă cum funcţionează sistemul. „Nu mi se pare foarte corect ca profesorii din şcoală să ne corecteze tezele. Unii copii fac meditaţii cu profesoara de germană, iar profesoara le va da note mai mari lor!”, ne-a spus convins Răzvan Nica, de la clasa a VII-a. De aceeaşi părere este şi Andrei Mariş, elev tot în clasa a VII-a. Acesta spune chiar că profesoara le iubeşte mai mult pe fete şi le va da note mai mari.”

Şi asta e doar o muşcătură din ruşine.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Dezamăgire

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s