Tuberculoasa

Da, nu numai profesorii sunt cei ce au porecle, ci şi femeile de servici. După ce că avem foarte puţine femei de servici, mai avem şi una răutăcioasă, mereu pusă pe ceartă şi revoltată împotriva elevilor. Este destul de tânără, se zvoneşte că face facultate, urăşte şcoala, mizeria din şcoală, ne urăşte pe noi, elevii, căci noi reprezentăm cauza jegului. Oricât de frumos ai dori să te porţi cu ea şi oricât de binevoitoare ar fi intenţiile tale, ea  nu  le acceptă. Suferă de mania persecuţiei: îi urezi o dimineaţă plăcută când intrii în şcoală, îţi aruncă o privire scurtă plină de suspiciuni (,,Ce mai pune ăsta la cale..”) şi-apoi se face că trebuie să acorde atenţie unei alte chestiuni mai importante şi îţi întoarce dosul.

Când vine pauza cea mare în care trebuie să vină să golească coşul de gunoi, apariţia ei este de o aşa stridenţă că nu poate fi trecută cu vederea.  Deschide uşa furtunos, aruncă sacul de perete, ba toarnă gunoiul în sac cu o repeziciune şi o indiferenţă crasă. Nu contează că jumate a căzut pe parchet. Pe atât de rapid pe cât a apărut, a şi dispărut, pocnind uşa în urma ei.

Iaca o dată cu această însemnare începem “oficial” seria de reviewuri a profesorilor germani şi români, serie briliantă ce a fost cândva găsită pe goethe101, va trebui să le scriem unul câte unul de la capăt asumându-ne riscul că nu vor ieşi pe atât de reuşite pe cât au fost celălalte.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Putzfrauen, Tuberculoasa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s