Projektwoche- future disaster?

Nu ieri, că ieri nu s-a ţinut şcoală, ci alalteieri, joi, s-or afişat cam toate proiectele puse la dispoziţia elevilor. Iar trei chestii mi-or sărit în ochi, trei chestiuni care cel mai probabil vor face din Projektwoche un future disaster, unde mulţi elevi vor fi iarăşi dezamăgiţi de şcoala lor.

1.La ora actuală sunt 3 proiete cu şi despre Bucureşti:

  • Weber;
  • Colceriu+ Colca;
  • Dumitrescu;
    Câtă inventivitate, în fiecare am a fost cel puţin un proiect despre Bucureşti dar chiar aşa, trei?!

2. Elevii din clasele 5-8 sunt deja dezamăgiţi, căci pentru ei nu există la ora actuală decât trei proiecte, ori 400 de elevii cum or să fie repartizaţi la trei proiecte?

3. Pentru că nici un foarte puţini profesori nu au chef să îşi bată capul cu clasele gimnaziale, iaca la ce s-au gândit: cei de la liceu au posibilitatea să meargă la un proiect SAU să face ei singuri un proiect pentru cei mai mici. Mai pe româneşte: munca considerată de profi a fi scârboasă, treaba care îi e lene profesorului să o facă.. s-o săvârşească elevul.

Rezultatul anticipăm că va fi următorul:

Nici elevii de liceu n-or să facă proiecte pentru cei mici. Nu ştiu ce-o să se facă, cum o să se rezolve, sau dacă o să se rezolve problema asta, luăm în calcul chiar şi varianta renunţării profesorilor de a mai organiza Projektwochela gimnaziu. Liceenii, după prima zi vor fi şi ei dezamăgiţi de neaşteptatul plictis ce va avea să domnească şi se vor hotărî să-şi ia adeverinţă medicală şi să nu mai piardă vremea cu aşa ceva, iar de clasa a 12-a oricum nu prea vor da pe la şcoală în săptămâna aia.

Unele proiecte măcar.. speram să aibe un rezultat drăguţ, să fie interesante, şi că tot e sărbătoare, ne rugăm la Doamne Doamne, să ne numărăm printre norocoşii ce vor nimerii la unul din acele proiecte.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Dezamăgire, Projektwoche

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s