Colegiul German are o femeie de servici

Ce se întâmplă domne, chiar nu mai sunt în ţara asta decât oameni inteligenţi, aşa încât a rămas Colegiul ,,Goethe” fără femei de servici? Chiar ne-au exportat toate femeile de servici în Spania, Italia..? Dar ce contează asta, atâta vreme cât ăsta e un blog de liceu, iar exportul de femei de servici n-are cu nimica de-a face cu liceul nostru mult iubit, decât în măsura în care şi liceul nostru suferă de o lipsă acută de femei de servici din cauza acestui fapt.

Pe holuri domneşte praful, gunoiul nu ne-a mai fost strâns din clasă de luni, anii trecuţi când intram pe la şapte jumate în şcoală, prima chestiune ce-mi sărea în ochi erau femeile ce măturau curtea de praf şi de frunze (na că acuma abia s-a terminat iarna şi frunze nu sunt, dar jegul tot e). Pot spune că a trecut juma’ de an de când nu am mai zărit cu ochii mei curtea să fie măturată. După părerea mea, lipsa femeilor de servici se face simţită cel mai pregant în laboratoare, unde am înţeles că gunoiul nu este “ridicat” decât o dată pe săptămână şi în special în cel de bio: zilele trecute, când am intrat în laboratorul de biologie, fix în uşă îşi ducea existenţa de zi cu zi un coş mare, îndesat la maxim cu gunoaie, ce între timp începuseră să pută într-un asemenea hal încât nu se sta în primele 3 bănci zece minute fără să ţi se facă rău. Apropo de mizeria în laboratul de bio: şi se mai plânge Frau X atâta la noi că e mizerie pentru că mâncăm în laborator în pauze şi lăsăm gunoiul prin bănci şi pe jos, aşa tare a deranjat-o faptul că se lasă gunoiul prin bănci încât a interzis mâncatul şi băutul în laborator. Păi asta e soluţia, Frau Lehrerin? Ce-ar fi să se adune câţiva profesori ca dvs. la un loc şi să interzică mâncatul în şcoală? Ce-ar fi să puneţi afişe la fiecare etaj “Essen und Trinken Verboten!”

Niciodată n-am fost de-acord cu mentalitatea asta nemţească (mentalitate asupra căreia o să revin o dată ce-şi va face simţită prezenţa negativ ceva mai pregnant, mai vizibil şi mai strident), cu punctul ăsta de vedere unde bătaia scurtă a lucrurilor este importantă. Când spuneţi “Essen im BioLabor ist verboten” pentru mine sună precum “Nu-mi pasă că vă aruncaţi gunoaiele în clasele altora sau pe hol, important e să nu o faceţi la mine”.

Revenind însă la subiect: este Colegiul German într-atât de sărac, încât nu-şi permită să plătească nişte oameni lipsiţi de loc de muncă, să mai spele pe jos şi să ia gunoiul din clase o dată pe zi? Sau este lipsa de femei de servici într-atât de mare.. încât nu mai găsesc pe cine să angajeze?

Advertisements

1 Comment

Filed under Partea germană, Probleme?!

One response to “Colegiul German are o femeie de servici

  1. tuli mariana

    buna vreau pt angajare femeie de servici va multumesc urgent 0212564553

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s